22 Aralık 2010 Çarşamba

Çikolatalı Toplar




Yeni evli bir bayan olarak yoğun bir misafir ağırlama süreci geçiriyorum:) Daha önce ailesi ile yaşayan,mutfağa girmemiş biri olarak nasıl stres olduğumu tahmin edebilirsiniz..Herseferinde oldu mu,olacak mı stresi,olmadı ise yerine ne yapabilirim sıkıntısı yaşamamak için en kolay,risksiz,pratik tarifleri denemeye çalışıyorum ...
Çikolatalı Toplar'da garantisi olan,yüzümü kara çıkartmayan :),teyzemden aldığım bir tarif;
Muhtemelen çoğunuz biliyorsunuzdur,ben gibi acemi olunca Amerika'yı tekrar tekrar keşfetmenin mutluluğunu yaşıyor insan :)

Çikolatalı Toplar ( Hindistan cevizine bular iseniz adı Çikolatalı Kartopu olarak değişiyor)

Malzemeler;
  • 500 gr petibör bisküvi
  • 500 gr pudra şekeri
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 çorba kaşığı kakao
  • 150-200 gr margarin (tüm malzemeler yoğrulacağından oda sıcaklığında olmalı)
  • Sadece kakaolu da yapabiliriz,arzuya göre fındık,fıstık,badem,ceviz ezerek katabiliriz.
Yapılışı;

Petibör bisvküvileri iyice ezerek,un haline getiriyoruz,pudra şekeri,süt,kakao,margarin ve ekstra malzeme isteniyorsa onları da katıyoruz.Tüm malzemeleri karıştırarak iyice yoğuruyoruz.Kıvamına göre çok ıslak olursa bisküvi,çok kuru olursa sütü arttırabilirsiniz.
Hepsini yoğurup,küçük parçalar kopararak yuvarlayalım,aynen köfte yapar gibi.Yuvarlakları arzunuza göre hindistan cevizine ,renkli pasta süslerine bulayabiliriz.
Yuvarlamak istemiyorum çok klasik derseniz ,kurabiye kalıplarıyla şekil vererek te servis edebilirsiniz.( Aynı karşımı 2 farklı modelmiş gibi de gösterebilirsiniz:)

Buzdolabında bekleterek servis yapılması daha uygun oluyor..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder